وصفات - فى اول الصفحه

كـوسة بالبشاميل


المقادير

كيلو كوسة
نص كيلو لحمه مفرومه - بدون دهن
2 بصله متوسطه مفرومه
مقدار من الصلصة البيضاء
2 ملعقه نشا
كوب ونص حليب خالي الدسم
ملح وفلفل
ملعقة بقسماط


الطريقة

تقشر الكوسة وتقطع شرائح او دوائر سميكه الحجم
اللحمه المفرومه - تضاف علي النار مع البصل والملح والفلفل الاسود
وقليل من الماء وتترك حتي تنضج
يضاف قدر كوب اللبن وتترك على نار هادئة حتى يغلي
وبعد الغليان نذوب النشا في نص كوب اللبن وتضاف الي اللبن المغلي
مع التقليب حتي يتماسك قوام الصلصه البيضاء وتغلى
ثم ترفع من على النار وتتبل بالملح والفلفل
وتترك لتبرد
تتوضع ملعقه من الصلصه البيضا في طبق الفره
ثم توضع الكوسه ثم طبقه من المفروم ثم كوسه
ونهائي طبقه الصلصه البيضاء كل السطح
ثم توضع رشه البقسماط
توضع في فرن هادئ حتى يحمر الوجه وتقدم ساخنه مع الارز البسمتي
بالهنا و الشفا


إرسال تعليق

0 تعليقات