وصفات - فى اول الصفحه

دجاج بالخرشوف وصوص المسطرده والثوم



المقادير

عدد 4 صدور دجاج مخليين وبدون جلد أو أي دهون
و5 خرشوف مقطعين إرباع
و2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
و¼ كوب كزبرة مفرومة
و1 معلقة كبيرة حبوب فلفل أسود الخضراء المخلله
و1 معلقة كبيرة من سائل حفظ حبوب الفلفل الأسود
عصير ليمونه خضراء
و¼ كوب مرقه دجاج أو خضار قليلة الدسم
و1 معلقة كبيرة مسطرده
و1 معلقة صغيرة جنزبيل طازج مبشور ناعم جداً
و½ معلقة صغيرة بودرة جنزبيل
رشة جوزة الطيب
و½ معلقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسود
و2 كيس حراري


الطريقة

نخلط الثوم مع حبوب الفلفل الأسود
مع سائل حبوب الفلفل الاسود
مع عصير الليمونه
مع المرقة مع المسطرده
مع الجنزبيل الفريش مع كل التوابل
ونخلطهم كويس لحد ما يتكون صوص خفيف بس فيه سماكه قليلة
نقطع صدور الدجاج مكعبات متوسطة ونضيف عليها الخرشوف والكزبرة وصوص المسطرده والثوم
نقلب كويس عشان كل قطعة دجاج تتغلف بالصوص
ونقسم كمية الدجاج على 2 كيس حراري ونربط كل واحد فيهم كويس جداً، نفرده في صينية
ونعمل فتحه صغيرة جداً في سطح الكيس عشان نسمح للبخار بالخروج
ونسوي الدجاج في فرن ساخن
بقدم مع رز جاسمين مسلوق أو سلطه خضراء


وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات