وصفات - فى اول الصفحه

الكيكه الاسفنجيه


طريقه الكيكه دي صالحه لعمل كافه انواع التورتات متجربه ومضمونها


المقادير


6 بيضات

1.5 كوب سكر

2.5 كوب دقيق

ملعقه صغيره بكينج بودر


الطريقه


تضغى البيض والسكر فى مضرب البيض لمده 20 دقيقه

يتم نخل الدقيق واضافه بكينج بودر واضافه الى الخليط السابق

عن طريق وضع 3 معالق ثم 3 معالق

يصب الخليط ف الصنيه وتدخل فرن

فى درجه حراره متوسطه من 45 - 60 دقيقه

للحصول على افضل النتائج

هذه المقادير لصينيه مقاس 30

لازم الصنيه تكون مطبطنه بمعنى هتحطى معلقه سمن صغيره

فالصنيه وتسخنيها على النار لحد متسيح

وبعدين تفرديها بايدك فالصنيه كويس وتحطى معلقتين دقيق كبار

وتحركى الصنيه لحد تملى الصنيه كلها

لازم الفرن يكون سخن

بعد ربع ساعه من دخول الكيكه للفرن حطى صنيه ماء تحتها

بعد ما الكيكه تخرج اقلبيها على منخل 

إرسال تعليق

0 تعليقات